İTEF

İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlamaktadır.

Yasemin Yazıcı

Yasemin Yazıcı

Yasemin Yazıcı; 1957 yılında İzmir’de doğdu ve İlk- orta öğrenimini orta tamamladı. Ardından
İ.Ü.Fransız Dili ve Edebiyatı okumak üzere İstanbul’a geldi.
1978 yılında Demokrat İzmir Gazetesinde ilk yazıları yayınlandı. Cumhuriyet, Yazko-Somutgazetesi sanat servisinde, ,Sanat Olayı gibi edebiyat-sanat dergilerinde çalıştı. Daha sonra sinemaya geçti. Yerlive yabancı ortaklı yapımlarda, yönetmen yardımcısı, yapımcı ve senarist olarak çalıştı.
1990 yılında ilk romanı “Kaybolan Kasaba”(Broy) yayınlandıktan sonra edebiyat çalışmalarınaağırlık verdi.1998’ de “Saklambaç Oynuyorduk Zamanla”(Roman-Sel, İkinci Basım 2016NotaBene ) 2004“Vampir Tangosu” (Roman-Alkım), 2008 Tırtıl Yağmuru(Öykü, Everest) 2017 ‘de Sözçalan Karanlık (Öykü, NotaBene )yayınlandı.
Cumhuriyet gazetesi ve eklerinde yazıları, Adam Öykü, E.Dergisi, Eski,İmge Öyküler,EşikCini,Kitaplık,Notos, Dünyanın Öyküsü, Dünya Öykü Günü, Sarnıç… dergilerinde gezi yazıları , öyküleri vedenemeleri bulunuyor.
Katıldığı Öykü Seçkileri: Erotik Öyküler, İstanbul Öyküleri, Sakıncalı Öyküler, Son Otobüs, KadınÖykülerinde İzmir(hazırlayan), Kadın öykülerinde Doğu(sel) Kadın Öykülerinde Avrupa(Sel), EmekÖyküleri(NotaBene), Taşa Fısıldayan Öyküler(NotaBene), İpek Mendil (Can Yayınları) Canımı Yakma(Kırmızı Kedi)
Ayrıca kimi öyküleri, Makedoncaya, İngilizceye, Almancaya çevrildi.Halen, Birgün Gazetesi Pazar Eki ve Ekmek ve Gül, Mevzu Edebiyat internet sitelerinde öykü ve
denemeleri yayınlanmaktadır.