İTEF

İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlamaktadır.

İrem Uzunhasanoğlu

İrem Uzunhasanoğlu

Ayazağa Işık Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Amerikan Filolojisi okudu, Cambridge Üniversitesi’nde Uluslararası Öğretmenlik Eğitimi aldı, New York Üniversitesi’nde Eğitim Yüksek Lisans’ını tamamladı. 

On sene boyunca Işık Lisesi ve Robert Kolej’de İngiliz Edebiyatı dersleri verdi.

İlk romanı “Gitme, Gül Yanakların Solar” da (2015) Türkiye Yunanistan nüfus mübadelesini anlattı. Yazı yazmak isteyenler için, yaratıcılığı ve eleştirel düşünceyi destekleyen “365, Her Güne Bir Yazı” (2016) isimli bir kitap derledi. İkinci romanı “Ufkun Öte Yanı” 2018 senesinde, üçüncü romanı “Evvel Bahar” 2020 senesinde yayımlandı.

Spencer Holst, Neil Muhherjee, Virginia Woolf, F. Scott Fitgerald, George Orwell ve William Shakespeare’in eserlerini Türkçe’ye çevirdi. 

Halen Kapadokya Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Edebiyat, Kuram ve Toplumsal Cinsiyet dersleri vermektedir.