İTEF

İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlamaktadır.

Mesut Varlık

Mesut Varlık

1980’de İstanbul’da doğdu. İ. Bilgi Üniversitesi (İBÜ) Tarih Bölümü’nden ve Kültürel İncelemeler YL Programı’ndan mezun oldu. Halen İletişim Bilimleri Doktorası’na ve editörlük, çevirmenlik faaliyetlerine devam ediyor. Bugüne kadar birçok derginin kuruluşunda ve yayın kurulunda yer aldı. Varlık, Yasak Meyve, Birikim, Mesele gibi birçok dergide şiir, deneme, eleştiri ve söyleşileri yayımlandı. Türkiye’nin ilk kültürel incelemeler dergisi (Hakemli) KÜLT’ün kurucuları arasında yer alıyor, Yayın Kurulu üyeliğini ve Sorumlu Yazıişleri müdürlüğü görevini sürdürüyor. Ayrıca Kültür Politikaları ve Yönetimi Yıllığı’nın Yayın Kurulu’nda yer alıyor. Açık Radyo’da bir dönem “Matbuat Dünyası” başlıklı bir program hazırladı. Şu anda yine Açık Radyo’da, Gökhan Aslan ile birlikte KÜLT dergisinin radyo versiyonu olan “İnceden KÜLTür” programını hazırlamaya devam ediyor. İBÜ Kültürel İncelemeler YL Programı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmakta.

Hazırladığı kitaplar: Edebiyatın Taşradan Manifestosu, İletişim Yayınları, 2015; Efendime Söyleyeyim-Hasan Ali Toptaş Kitabı, İletişim Yayınları, 2010.