İTEF

İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlamaktadır.

Aytül Akal

Aytül Akal

Aytül Akal 1952 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. 1971 yılında İzmir Amerikan Kız Kolejinden mezun oldu. 1999 yılında uzaktan eğitimle Washington İnternational University'den mezun olmuştur. 

Aynı üniversitede Eğitim alanında yüksek lisans yaptı. Küçük yaşlarda yazı yazmaya başladı. Çocukluk yıllarından itibaren çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmıştır. 1973 yılından sonra Hayat Mecmuası'nda yazmaya başlamıştır. 

Yetişkinler için şiirler içeren ve artık yayında olmayan ilk kitabı Kent Duygusu kitabını yayınladı. 1976 yılından 1980 yılına kadar Elele dergisinde Bindallı ismi ile 16 sayfalık bir ek dergi hazırladı. Çocuklar için yazmaya ise 80'li yıllarda başlamıştır.

Geceyi Sevmeyen Çocuk kitabı 1991 yılında yayınlandı. Daha sonra Günaydın gazetesinin Sobe dergisinde masalları yayınlanmaya başladı. Aytül Akal konferansları ile kitapları için imza günlerine katıldı. Çocuklarda okuma alışkanlığı için çalışmalar yaptı. 

130'un üzerinde yayımlanmış kitabının 30'dan fazlası farklı dillere çevrilmiştir. Aytül Akal iki yazar arkadaşı ile Uçanbalık Yayınlarını kurmuştur.