İTEF

İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlamaktadır.

Gabriele Sponza

Gabriele Sponza

Gabriele Sponza 1982 İzmir doğumludur. Gabriele Sponza Amerika Birleşik Devletleri'nde Johnson&Wales Üniversitesi Mutfak Sanatları bölümünde eğitim aldı. Profesyonel aşçılık hayatına Fransa'nın Tremolat ve Marsilya bölgelerindeki 3 Michelin yıldızlı restoranlarda çalışarak başladı.

İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda bulunan Clement's Restoran'ın şefliğini yaptı. The Bosphorus bünyesinde olan Gaja Restaurant'ta 2 Michelin yıldızlı Şef Dominic Jack ile birlikte çalıştı. Şimdilerde ise yaptığı menüler Fransız Mutfağı üzerine kurulu olan İtalyan Akdeniz Mutfağından yemekleri olan Wanda adlı mekanda ziyaretçilere sunuluyor.