İTEF

İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlamaktadır.

Onat Bahadır

Onat Bahadır

Samsun’da doğdu. Çocukluğu ve ilk gençliği bu şehirde geçti. İlköğreniminden hemen sonra Samsun Anadolu Lisesini bitirdi. Lise yıllarında görsel sanatlara merak duyarak tiyatro ve resimle ilgilendi. Yükseköğrenimini tamamlamak üzere Edirne'ye gidip Trakya Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümününden mezun oldu. TRT 2 ve TRT Okul kanallarında,"Sanat 2011" gibi çeşitli sanat ve kültür programlarının metin yazarlığını üstlendi. Alfa Yayınları ve Dünya Yayıncılık’ta editörlük, çeşitli medya kurumlarında editörlük ve düzeltmenlik yaptı. Hem öykü ve yazılarında hem de İstanbul'da düzenlenen çeşitli söyleşi ve konferanslarda bilimkurgu, fantastik, korku ve gerilim türü üzerine yoğunlaşmasının ardından, 2018 yılında Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin (FABİSAD) yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Onat Bahadır'ın ilk kitabına da adını veren "Boşluğa Gülümsemek" isimli ilk öyküsü, TÖMER kurumunca düzenlenen "2000'e Öyküler Öykü Yarışması"nda üçüncülük kazandıktan sonra Ana Dil dergisinde yayımlandı. Yazarın daha sonraki öykü ve yazıları 2000 yılından itibaren Hayalet Gemi, Adam Öykü, E, Kültür, Kitap-lık, Hürriyet Gösteri, Roman Kahramanları, Dünyanın Öyküsü gibi çeşitli sanat ve edebiyat dergilerinde yer aldı. Sabitfikir dergisinde Stephen King, Dost Körpe, Neil Gaiman ve John Gardner, İyikitap’ta Edgar Allan Poe, Roberto Piumini, Frances Hardinge, Charlie Higson, Tom Baker ve Gary Paulsen gibi yazarların eserleri üzerine inceleme ve tanıtımlar yazdı. Boşluğa Gülümsemek (2008) adlı ilk öykü kitabını Deliliği Beklerken (2010) isimli romanı takip etti. Yaklaşan Dip (2016) ise yazarın ikinci öykü kitabıdır.