İTEF

İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlamaktadır.

Sabri Koz

Sabri Koz

Mehmet Sabri Koz (11 Eylül 1950, Sivas), Türk halkbilimci, edebiyatçı ve eğitmen.

Sivas Divriği'de bulunan Kırkgöz köyünde doğdu, nalbant Ahmet Faik ile Zekiye Hanım’ın'ın oğluydu. Sayıt Sandaş, Ali Güzelbahçeli ve Emre Gülbabalı gibi imzalar kullandı. 1968'de Sivas İlköğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Daha sonra İstanbul Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünde eğitimine devam etti ve buradan mezun oldu (1971). Anadolu Üniversitesi'nden Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nen lisans derecesi aldı (1991). Kahramanmaraş'ta başladığı Türkçe öğretmenliği ve eğitim idareciliği görevlerini 1975 yılı sonrasında İstanbul'da sürdürdü ve 1997'de emekliye ayrıldı. 1984-1985 arasında 8 sayı süren Halk Kültürü adını taşıyan bir derleme-araştırma yayınını çıkardı. 1990-1998 arasında sahafiye işi yapan bir firmada çalıştı, Tarih Vakfı'nda Bilgi-Belge Merkezi'nde Pertev Naili Boratav Arşivi'nde görev aldı. İlk ürünlerini Sivas'ta Haber adlı yerel bir gazetede yayımladı.

Türk Folklor AraştırmalarıFolklorFolklora DoğruSivas FolkloruTürk FolkloruTarih ve ToplumMüteferrikaDünya KitapCumhuriyet KitapZamanKitap Zamanı ve Kaşgar vb. gibi yayınlarda makaleler neşretti. Türk Dili ve Edebiyatı AnsiklopedisiAnsiklopedik Büyük SözlükAnaBritannica ve Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi’nde bine yakın makale yazdı. Bir kısmında takma ad kulladığı elli kadar çocuk kitabı yazdı.