İTEF

İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlamaktadır.

Cem Özuduru

Cem Özuduru

1987 yılında İstanbul’da doğdu. 2004 yılında Antalya Güzel Sanatlar Lisesi’nden birincilikle mezun oldu.

2005’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümüne girdi. 2006-2008 arası Rodeo Strip çizgi-roman dergisinde ve FHM’de kısa çizgi öyküleri yayınlandı. Altyazı, Antrakt Sinema Gazetesi gibi dergilerde sinema eleştirileri ve illüstrasyonları yayınlandı. Çektiği Bant adlı kısa filmle Antrakt Sinema Gazetesi, ‘En iyi Senaryo’ ödülünü aldı.

2009’da Zombistan adlı ilk çizgi-roman albümü Rodeo yayınları’ndan çıktı. 2010’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden mezun oldu.

2011’de korku hikayeleri antolojisi Zombie Bomb için çizdiği kısa hikayesi Amerika’da yayınlandı. Bu hikayenin orjinal sayfaları ile Angouleme çizgi roman müzesine kabul edilen ilk Türk çizgi-romancı oldu. Ortak yazarı olduğu tiyatro oyunları ‘Aşk Üçlemi’ ve ‘Eleman Aranıyor’ İstanbul genelinde çeşitli sahnelerde oynandı.

2012’de Totem adlı çizgi roman albümü için çizdiği kısa korku hikayesi Fransızca’ya çevrildi. Cezayir El-Bendir dergisinde yayınlandı. Böylece Suat Yalaz’dan bu yana Cezayir’de yayınlanan ilk Türk çizgi-romancı oldu.

2013’de ikinci çizgi-roman albümü Şafak Ayazı Rodeo yayınlarından çıktı. Aynı zamanda reklam ve uzun metraj sinema filmleri için storyboardlar çizmeye başladı.