İTEF

İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlamaktadır.

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

1946'da Amsterdam'ın kuzeyindeki Bergen'de doğan Adriaan van Dis, Endonezya'dan ülkesine geri gönderilen bir ailede büyüdü . Sömürge ordusunda astsubay olan, anılarında geçersiz bir savaş yaşayan babası, duyarlılığında kalıcı bir iz bıraktı.

Çalışmalar sonrasında Hollandalı ait (nadir) Amsterdam'daki Afrikaans alan içinde Cape içinde Güney Afrika , Adriaan van Dis aktivizm karşıtı üzerinden bir dolambaçlı yoldan sonra yazmaya seçti Apartheid ve edebi gazetecilik.

Güney'e içtenlikle bağlı büyük bir Afrika uzmanı, ilk önce kendisini bir seyahat yazarı olarak tanıttı ( İpek Yolunda  ; Vaat Edilen Topraklar  ; Afrika'da ). : Çalışmaları sonra bir rafine yazma yoluyla, çok kültürlü kimlik konuları sökülmüş olduğu autofictions bir görkemli dizi haline Les tepeleri Coloniales , iki önemli edebi ödül aldı Dubbelliefde (Çift aşk), Familieziek ( Fichue ailesi ) ve De wandelaar ( yürüteç ).